iOS HERE Maps Kullanıma Girdi İndirmek için Buraya Resimli Anlatım

0
Apple'ın iOS 6 ile beraber Haritalar hizmetinde çeşitli yenilikler sunduğu bilgisini "iOS 6 ile gelen tüm yenilikler" isimli konumuzda sizlerle paylaşmıştık. Evet, bildiğiniz gibi Apple'ın iOS 6 ile yapmış olduğu değişimler bazı sorunları beraberinde getirmişti ve daha sonrasında da açıklanan rakamlara göre 'problemli hata servisi, kullanıcıları yan uygulamalara sürüklemişti' ve bunu da aktarmıştık. Her ne kadar Tim Cook sorunla ilgili bir açıklama yapıp, kullanıcılardan özür dilemiş olsa da iOS bölüm biriminin başında olan Scott Forstall, bu konuya dair herhangi bir fikir beyan edip, sorun sebebiyle gerekli (beklenen) açıklamayı yapmadığından ve özür dilemediğinden dolayı görevinden alınmıştı.
Uzun bir giriş olduğunun farkındayız ama önceki dönemlere dair detayları da aktaralım istedik. Bu aşamadan sonra Apple'ın Haritalar hizmetinde bir değişiklik yapılmadı ve dolayısıyla yan uygulamaların kullanımı gün geçtikçe daha da artıyor. Son olarak Nokia, HERE isimli harita servisini iOS için kullanıma sundu. Yani bu harita uygulaması şu an App Store'da bulunuyor ve dileyen Apple kullanıcıları bu yazılımı indirip sistemine kurabiliyor. Bu harita hizmetinin iOS için hazırlanmasının ve App Store'a konmasının sebebi elbette Apple'ın Haritalar'da güncelleme yapana kadar kullanıcıların daha da mağdur olmasını engellemek.

Sunulan uygulama gerçekten önemli detayları beraberinde getiriliyor. Belirtilenlere göre araçlarda entegre olarak sunulan navigasyon sistemlerinde kullanılan NAVTEQ isimli haritalama sistemini kullanan bu uygulama sosyal ağlarla da bütünleşik bir yapıda hazırlanmış. Normal görünüm haricinde elbette özel olarak farklı görünüm seçenekleri de sunuluyor. Bunlar arasında canlı trafik görünümü en önemlilerinden birisi. 3.7 MB boyutunda olan bu uygulamanın şu an için Türkçe dil desteği yok ama önümüzdeki dönemlerde küçük bir güncellemeyle beraber bu özellik de kazandırılabilir. Önümüzdeki günlerde Android platformu için de yayımlanması beklenen HERE Maps'in iOS versiyonunu buradaki bağlantı üzerinden ücretsiz olarak BURADAN indirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)