2012 Aralık Dönemi Sağlık Bakanlığı İl İçi Atama ve Nakiller

0
012 Aralık dönemi İl İçi Tayinler başladı. İl içi atamalara başvurmak isteyen bağlı bulunduğu İl Sağlık müdürlüğünün web sayfasındaki kadrolara başvuru yapabilir.
Diğer iller henüz yayınlamamışsa bile en kısa sürede yayınlanacaktır.
08.06.2004 Tarihli ve 25486 sayılı Resmi Gazete‟de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 16. maddesine dayanarak hazırlanan “07.05.2007 tarihli ve 9632 sayılı Sağlık Personelinin İlİçi Atama ve Nakillerinin usul ve esaslarına dair Yönerge”ye göre Aralık 2012 Dönemi İl İçi atama yapılacaktır.

 


Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan personelin il dışı tayin atamaları  ve il içi tayin atamaları; bakanlığın yayınladığı  Kurum içi naklen atama yönetmeliğine göre ve  Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönerge doğrultusunda yapılmaktadır.


İl dışı atamalar Sağlık Bakanlığı’nın Kurum içi naklen atama yönetmeliğine göre yapılmaktadır.
Sağlık Bakanlığı bu yönetmelik gereğince tayin dönemlerinde boş kadroları açıklamaktadır.
iller arası atanma dönemi Ocak, Haziran ve Eylül aylarıdır. Bakanlık açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları ilan eder.
Bu kadrolara atanmak isteyen personel, en çok 5 tercihle birlikte müracaat eder.
Bakanlık tercih sırasına bakmaksızın hizmet puanlarına göre personelin atamalarını tamamlar. Puanların eşit olması halinde tercih sıralaması, daha sonra mesleki kıdemi yüksek olan personel öncelikli olarak atanır.
Tayin talebinde bulunan personelin çalıştığı ilde hizmetlerin aksamaması için Bakanlık sınırlama getirebilir


il içi atamalar Bakanlığın yayınladığı Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönerge doğrultusunda yapılmaktadır.

Atama Dönemleri
Atama dönemleri; Mayıs, Eylül ve Aralık aylarıdır. Mayıs dönemi
atamaları için Nisan ayında, Eylül dönemi atamaları için Ağustos ayında ve Aralık dönemi atamaları için Kasım ayında müracaat edilir.

Kadroların İlanı ve Başvurular
Müdürlük Personel Dağılım Cetveline göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları her müracaat döneminde ilan eder. Bu kadrolaraatanmak isteyen personel en çok 5 tercihle birlikle başvurur. Müdürlük, öncelikle tercih sırasına bakarak hizmet puanlarına göre personelin atamalarını tamamlar. Aynı yerin aynı puana sahip birden fazla personel tarafından tercih edilmesi halinde, hizmet süresi fazla olan personel öncelikli olarak atanır.

Müracaat Sınırlamaları
Tayin talebinde bulunan personelin çalıştığı birimde hizmetlerin aksamaması için Müdürlük tayin taleplerine kurum veya unvan bazında sınırlama getirebilir. Müracaat sınırlama kararları, Müdürlükçe teşkil edilecek bir komisyon tarafından alınır ve ildeki tüm personele tayin dönemi öncesinden duyurulur.
Ataması yapılan personelden, yerine yeni atama yapılmadan görevden ayrılmasıhalinde hizmeti aksayacak olan personelin görevden ayrılışları, yerine yeni atama yapıldıktan sonra sonuçlandırılır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)