Android Telefonlar Televizyona Nasıl Bağlanır?

0
Günümüz dünyasında artık bütün elektronik cihazlar birbirine entegre bir şekilde çalışabiliyor. Önce USB, Bluestooth, wireless gibi yöntemlerle bilgisayar ile akıllı cep telefonları arasında kurulan bu entegrasyon sonra HDMI bağlantıları sayesinde televizyon ile dizüstü bilgisayarınız arasında daha sonra da farklı mobil uygulamalar yardımıyla televizyon ile akıllı telefonunuz arasında kurulabilir oldu. Bu entegrasyon öyle boyutlara geldi ki artık kolunuzdaki saat ile evde olmasanız da evinizdeki klima gibi beyaz eşyalarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Yine pek çok beyaz eşya akıllı telefonlar ile kontrol edilebiliyor.

Bu makalemizde sizlere Android işletim sistemi tabanlı cep telefonları smart tv ya da normal televizyonlara nasıl bağlandığını anlatacağız. IOS tabanlı cihazların televizyonlara nasıl bağlandığını öğrenmek için [buradaki] yazımızı inceleyebilirsiniz. Öncelikle smart olmayan normal televizyonların Android tabanlı akıllı telefonlara nasıl bağlandığına bakalım.

1. Android işletim sistemi tabanlı akıllı telefonların televizyon bağlantısı
Bu bağlantının kurulabilmesi iki farklı yolla yapılabiliyor; görüntü aktarma cihazları ya da microUSB bağlantınızı HDMI ile birleştirecek bazı portlar. Görüntü aktarma cihazları cephesinde iki ürün ön plana çıkıyor bunlar: Chromecast ve Miracast bu iki üründen birini tedarik ederek televizyonunuzu cep telefonuna bağlayabilir herhangi medya dosyasını geniş ekranda görüntüleyebilirsiniz.

Eğer Chromecast ya da Miracast kullanmak istemiyorsanız, Samsung cihazlar için üretilmiş MHL adaptörlerini ya da SlimPort adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu adaptörler şu şekilde çalışıyor; akıllı telefonunuzdaki microUSB çıkışı adaptörün bir ucuna takılırken diğer ucuna da HDMI kablosunu bağlıyorsunuz ve Android cihazınız artık dev bir ekrana sahip olmuş oluyor. Bu adaptörler ile Chromecast ve Miracast'ten daha uygun bir fiyata ihtiyacınız olan bağlantıyı kurmuş olacaksınız.
2. Android işletim sistemi tabanlı akıllı telefonların smart TV bağlantısı
Eğer bir smart TV sahibiyseniz işiniz biraz daha kolay, basit birkaç uygulama ile gereken bağlantıyı kurmanız mümkün. Öncelikle yapmanız gereken smart TV'niz ile akıllı telefonunuzun aynı kablosuz ağa bağlı olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra hem televizyonunuzdan hem de akıllı telefonunuzdan "Screen Mirroring" yani "Ekran Yansıtma" özelliğini aktif ederek akıllı telefonunuzdan televizyonunuzu bulmanız gerekiyor.
Eğer bir Samsung cihazına sahipseniz ve AllShare uygulması cihazlarınızda mevcut ise tablet, telvizyon, telefon ya da bilgisayar fark etmeksizin birbirleri ile bağlantı kurabilirsiniz. Bunun için bağlantı kurulan cihazın ikisinde de AllShare'in yüklü olması gerekiyor. Sonra yapmanız gereken tek şey cihazınızı bulmak ve bağlanmak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)