2018 Güncel Tekila Fiyatları

0
Hükümetin 2018 yılında yaptığı zamlarla birlikte meşhur Meksika içkisi, tekila, fiyatları da inanılmaz yükselmiş durumda. Agave tequilana bitkisinden elde edilen bu güzel içkinin ülkemizde yerli üretimi yok. İthal mal olması zaten fiyatların şişmesine sebep olurken son yapılan vergi ve alkol zamları ile birlikte fiyatlar uçmuş durumda. Türkiye'de inanılmaz pahalı olan 4 şey denilince akla hemen otomobil, benzin, alkol, cep telefonu geliyor.

Devletin son zamanlarda bazı ürünlerde -cep telefonu vs- Vestel gibi yerli üretimi teşvik kapsamında ithal mallara uyguladığı ek vergilerle bu noktaya gelinmiş durumda. Tekila konusunda yerli üretimimiz de yok zamlı fiyatlarla tekila'nın şişesi 150 TL'lere varan fiyatıyla alım gücü sınırlarını çoktan aşmış durumda. Barlarda votkadan yapılan shotların bile tanesi 15 lira.

Peki devlet alkollü içeceklerden ne kadar vergi alıyor? Şişesi 150 TL dediğimiz bir içkinin aslında yüzde kaçı vergiden oluşuyor? Alkollü içeceklerden tahsil edilen vergilere ve oranlarına [buradan] bakabilirsiniz. Aşağıdaki listede bazı tekila markalarının fiyatları sizler için derledik.

Tekila Fiyatları

Jose Cuervo Clasico
136 TL
Jose Cuervo Especial
145 TL
Olmeca Anejo Extra
155 TL
Olmeca Tequila Blanco
145 TL
Olmeca Tequila Gold
160 TL
Sierra Tequila Gold
152 TL
Sierra Tequila Silver
143 TL

2018 zamlı tekila fiyatları

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)