PDF Simgelerinin Siyah Olması Sorunu Çözümü

0
Son zamanlarda çevremdeki insanların şikayetlerinden yola çıkarak bu soruna bir çözüm araştırmak istedim. Sorunun temelinde Adobe programı göründüğü gibi Windows işletim sisteminiz de olabilir. Anlaşıldığı kadarıyla genelde Windows 7 ve üzeri sürümlerde sorun yaşanmakta. Pc'nizi açtığınızda pdfler siyah ise paniğe kapılmayın pdfleriniz zarar görmedi sadece simgelerin resimlerinin gösterilmesinde bir problem yaşıyorsunuz.
Sorunun birden çok sebebi olduğu için ben de size birden çok çözüm önereceğim. Hangisinin işe yaradığını yorum yaparak belirtirseniz sorunun daha çok hangi sebepten kaynaklandığına ışık tutabiliriz.

Çözüm 1:
Burada kolay olan ile başlayalım bazı kullanıcılarda Adobe'yi silip tekrar kurmak işe yaramış. Dilerseniz sadece Adobe'yi silip yeniden kurmak ile başlayınız. Eğer sonuç alamazsanız 2. çözümü uygulayınız.

Çözüm 2:
C:\Users\User-Name\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer

Yolunu takip edin. Bu yoldaki klasörün içinde .db uzantılı dosyaları temizleyin. Bunlar bildiğiniz Thumbnail Cache'ler. Silme işleminden sonra bilgisayarınız yeniden başlatın.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)