iTunes Store Türkiye Hizmetine Başladı. iTunes Store Türkiye'de Nasıl Kullanılır

0

Türk kullanıcıların merakla beklediği iTunes Store Türkiye sonunda Türk kullanıcılar için hizmete girdi.

Bildiğiniz gibi bir süre önce Apple firmasının Türkiye'deki resmî ofisine çalışmalar başlatıldı. Hemen ardından da  İstanbul'da kurulması planlanan Apple mağazasına ilişkin bir haber yayımlayıp, firmanın ekip içinde çalışacak arkadaşlar aradığı duyuruldu. Son olarak da Ağustos ayının başından itibaren Türkiye için iTunes Store'un hizmete gireceği söylentileri yaygınlaşmıştı ve kısa bir süre önce iTunes Store hizmete girdi. iTunes Store'un Türkiye'ye özel olarak hazırlanan bölümüne Mac OS bilgisayarlardan ya da iOS işletim sistemine sahip iPhone / iPad'lerden ulaşılabiliyor.

Türkiye için belirlenen şarkı fiyatları 0.89 TL. Satın almak istediğiniz herhangi bir albüme tıkladığınızda albümün toplam fiyatı karşınıza geliyor. Albümün toplam fiyatı 8.01 TL'den başlayarak içeride yer alan şarkıların sayısına bağlı olarak değişiyor tabiki. Ancak dinlemeyeceğiniz şarkılar için albümü tamamen satın almanıza gerek yok. Müziklerin video kliplerini de dilerseniz 1.49 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

iTunes Store Türkiye'de yalnızca müzikler değil, bunun yanında sinema filmleri de yer alıyor. Buradaki fiyatlandırma görüntü kalitesi baz alınarak yapılmış. Hem SD hem de HD kalitede filmler sunuluyor. SD filmlerin kiralama bedeli 3.99 TL ve satın alma bedeli ise 17.99 TL. HD filmlerin kiralanma bedeli ise 4.99 TL olarak belirlenmiş.
Bu sayede Türk kullanıcılar ülkemize Türkçe içerikleri de doğrudan bu kanal üzerinden görüntüleyebilecek ve gerekli işlemleri (kiralama, satın alma gibi) gerçekleştirebilecekler.



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)